AsaLindgren

"Irrar runt i universum"

Mamma Mia!

Publicerad 2008-10-29 21:48:27 i Allmänt,

Har just varit på bio och sett Mamma Mia!-The Movie. Den var riktigt underhållande! Även om jag aldrig varit nån stor ABBA-fan så tyckte jag om den. Storyn var rätt tunn men filmen var en energikick med många goda skratt! Meryl Streep var helt fenomenal!
Man blev lite avundsjuk på filmens Donna vars väsen satt så djupa spår i tre mäns liv att det fortfarande efter att inte sett henne på 20 år  älskade henne. Jag skulle ju ha varit nöjd bara jag hade blivit ihågkommen!


Image:MammaMiaTeaserPoster.JPG

Utmaning.

Publicerad 2008-10-28 23:05:05 i Allmänt,

Jag har fått en utmaning av Fia

Berätta 7 saker om dig själv.

1. När jag var liten så var jag livrädd när TV visade Familjen Flinta och Fred Flinta ropade "Yaba daba doo!"! Mamma fick stänga av ljudet.
2. Jag ville bli busschaufför när jag var liten. Pappa var busschaufför och jag fick följa med honom på jobbet. Jag tycker fortfarande att det är avkopplande att åka buss.
3.  Min första hund hette Reff och var en svart labrador.
4. En av mina bästa vänner dog när jag var 13 år. Hon var 11 år (nästan 12) när hon blev påkörd av en lastbil på väg hem från skolan.
5. Jag höll på med sportdykning när jag var kring 20 år. Jag skulle ta dykarcertifikat men la av när jag hade klarat grundkursen.
6. Jag och min jazzdansgrupp Fantazia har "dansat förband" till Harry Brandelius (ni vet, "Gamla Nordsjön den svallar och brusar"). Det var tidigt 80-tal.
7. Jag hade vattkoppor när jag var 29 år och väntade mitt andra barn! Fyy, vad jag var sjuk och såg hemsk ut!

De regler som gäller är:
- Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget.
- Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade.
- Utmana sju personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor.
- Låt dessa personer få veta att de blivit utmanade genom att lämna en kommentar på deras bloggar.

Jag utmanar: Alpen, Anna, Catharina, Linnea, Johan, Kajsa och Sussi.

Vakuum

Publicerad 2008-10-26 22:52:03 i Allmänt,

Vakuum (latinsk stavning vacuum) är fysikaliskt uttryck för ett utrymme som inte innehåller någon materia alls. Perfekt vakuum är omöjligt att framställa men vakuum i vardaglig mening, ett kraftigt sänkt lufttryck, är användbart i många sammanhang, exempelvis i barometrar och katodstrålerör i TV-apparater. Ibland menar man även ett måttligt undertryck när man säger vakuum, till exempel talar man om vakuumslangar på bilmotorer och på engelska kallas dammsugare vacuum cleaner trots att varken bilmotorer eller dammsugare ens är i närheten av att åstadkomma vakuum i fysikalisk mening.  (ur Wikipedia)


Just nu känns det som om jag lever i ett vakuum. Livet har "fastnat" och jag kommer inte vidare, pengarna räcker aldrig och jag är bara  en Jävla Kärring.
Skulle faktiskt vilja göra så här: 

 

Det skulle lösa alla frisyrproblem i alla fall.

Äntligen helg!

Publicerad 2008-10-24 23:32:44 i Allmänt,

Äntigen så är det helg! Det har varit en jobbig vecka och nu behöver jag få vara glad i helgen så att jag orkar med nästa vecka.

Imorgon ska jag med några arbetskompisar till Kalix-Nyborg för att rida på Islandsponnysar. Det ska bli kul! Jag har inte ridit på några år så jag lär nog vara öm i baken i morgonkväll.

Min bildskärm fungerar för tillfället men det är något fel på den! Ett tu tre så kan den bara slå av .

Data-strul!

Publicerad 2008-10-20 14:12:02 i Allmänt,

Jaha! Då verkar det vara dags för lite data-strul igen! Varför skulle jag gå omkring och tro att allt ordnar sig? Nej, alltid är det nåt som jävlas! Nu verkar det vara bildskärmen som lagt av. Har testat med en annan "burk" och det gick inte där heller!
Så nu får jag sitta och blogga på jobbet på kafferasten! Suck! Aldrig får man vara riktigt glad .

Utmärkelse!

Publicerad 2008-10-15 18:19:16 i Allmänt,

Har fått en utmärkelse av Veronica! Tack ska du ha!


Som tack för utmärkelsen för jag denna vidare genom att genomföra följande punkter:
1. Den nominerade får lägga upp bilden på hennes blogg.
2. Länka till personen du fick den ifrån!
3. Nominera minst 7 andra.
4. Länka till dom i inlägget.
5. Lämna ett meddelande på den nominerades blogg.

Jag nominerar Alpen, Anna, Catharina, Johan, Sussi W, MammaK och Min dotter.

Jubileum!

Publicerad 2008-10-13 20:32:51 i Allmänt,

I lördags var jag på GK Nordstjärnans 40 års jubileum. Det var den gymnastikförening vi tillhörde när vi dansade jazzdans för...ja, så där en hundra år sen. Nä, nu överdrev jag men vi var som mest aktiva när föreningen hade sitt 20 års jubileum!
Föreningen var en sån där liten "familjär" förening. Med det menar jag att man kände alla väldigt väl! Både i vår jazzdansgrupp Fantazia och i styrelsen. Vi kallade vår ordförande för "Mamma" t.o.m.
Vi tjejer hade en syskonlik relation till varandra. Konstigt vore det annars för vi tillbringade så gott som all fritid tillsammans under ett par intensiva år! Till jubileumet så var vi 5 tjejer ifrån Fantazia som kom. Det var häftigt att se att sammanhållningen fanns kvar, trots alla år som gått! Det känns stort när man tänker att vi har varit med och format varandra till det vi är idag, och jag är tacksam över att jag en gång fick chansen att få tillhöra detta härliga gäng!

"Mamma" är fortfarande ordförande i föreningen och många styrelsemedlemmar är fortfarand kvar (Varför förändra ett fungerande koncept?)! Jubileet var jättekul och man kände sig varmt välkommen!
Det bjöds bl a på dansuppvisning av en finsk grupp som tävlat i både EM och VM (så dom var liiite bättre än vad vi var på vår tid).


Här är fem medlemmar från gamla Fantazia:


Sen var vi ett litet gäng som fortsatte ut på krogen. Först på Statt och sen till Anders Bar. Det var kul! Sent om sider haltade jag hem och höll knappt på att få av mig skon för foten hade svullnat. Trodde ett tag att jag måste sova med skon på!

Tjosan!

Hoppsan!

Publicerad 2008-10-08 21:38:37 i Allmänt,

Jag råkade visst ljuga i mitt förra inlägg. Förlåt! Jag har åkt skridskor efter att jag föll och skadade axeln. Jag har åkt  förförra våren. Glömde lite. Vi åkte på en skridskobana som plogats upp på älven vid Torneå. Jag var alltså utomlands och åkte. Men jag var skraj och stel och det gick inte så smidigt. Men jag har åkt i alla fall! En tornedaling på Torneälven! 

Här har vi en annan tornedaling som åker skridskor (betydligt bättre än mig)! Men mest sjunger han ju. Det här är en tornedaling vi kan vara stolta över! "Idol" har aldrig varit så roligt som när Markus Fagervall var med! Han har en så störtskön röst! Den här låten sjunger han t.o.m. bättre än originalet, tycker jag (och jag gillar Coldplay):

Ett avslöjande!

Publicerad 2008-10-06 23:08:37 i Allmänt,

Det är dags att jag avlöjar en väl bevarad hemlighet. När jag berättade detta för Anna-Lena idag och sa att jag skulle avlöja det i min blogg så sa hon "Ska du verkligen våga göra det?" . Jag inser att när detta väl kommer ut så måste jag kanske flytta, byta namn och bil, skaffa skyddad adress och hemligt telefonnummer. Men jag ska vara modig! Jag ska avslöja att.................................


...................jag aldrig har åkt slalom !

Så! Nu är det sagt! Jag har alltså aldrig i hela mitt liv åkt slalom! Jag är norrlänning och har aldrig varit intresserad av att åka slalom! Är jag konstig? Jag har alltså aldrig velat testa detta ens! Jag har umgåtts med folk som har tagit varje tillfälle i akt för att åka slalom men dom har aldrig lyckats få mig intresserad. Alla verkar ha prövat på det nån gång, förutom jag (och mina barn)! När man pratar med folk så verkar alla ha haft en lovande karriär som slalomåkare, mer eller mindre, och dom nästan förfasas när jag kommer med mitt avlöjande. "VA? Har du ALDRIG åkt?"

Det är inte så att jag är feg eller rädd för vinteraktiviteter. Nej, jag brukar bl.a. åka längdskidåkning. Men då åker jag alltså den klassiska stilen. Kan inget annat! Och skridskor! När jag var barn var jag duktig på att åka skridskor. Jag skulle bli konståkerska, bestämde jag mig för. Jag studerade detaljerna när det var konståkning på TV och sen ut på den lilla planen pappa hade spolat på baksidan av gamla lärarbostade, där vi bodde när jag var barn. Man höll på att slå ihjäl sig när man hoppade och snurrade, men man gav inte upp. Man var säker på skridskorna och trodde att det alltid skulle förbli så. Döm om min förvåning när jag skulle åka skridskor med mina barn när de var små! Jag hade förvandlats till "Bambi på hal is" helt oväntat! All min skicklighet var som bortblåst! Jag har inte åkt skridskor sen jag föll på isen en juldag för ca 8-9 år sen när jag skulle tävla med min son Erik. Jag åkte på en kvist som låg fastfrusen i isen. Det blev tvärstopp och jag flög framstupa och slog i axeln så att den klev ur och tillbaka i sin led med en ljudlig smäll. Det gjorde helvetiskt ont och jag har inte åkt skridskor efter det.

Inlines har jag däremot åkt (på sommaren, givetvis) men jag var himla rädd att falla. Så rädd att jag var tvungen att byta broms efter en säsong för den var slutnött. Så fort det blev lite för mycket fart så tryckte jag i höger häl. Det visade sig sen att jag hade helt friktionsfria hjul på mina inlines så det blev fart väldigt lätt. Det kändes bäst när jag åkte i uppförsbacke.

Nu vet ni att jag hör till dom få som aldrig har åkt,  och som troligen heller aldrig kommer att åka slalom! Om det gör mig till en sämre människa så får det väl göra det!

Inget nytt under solen!

Publicerad 2008-10-05 00:13:38 i Allmänt,

Livet går sin gilla gång. Man vaknar, äter, går till jobbet, äter, går hem från jobbet, äter, glor på TV, somnar, släpar sig i säng och somnar om. Ganska varierande, alltså! Helgerna ser ju lite annorlunda ut, men bara lite.

Jag har kommit fram till att jag har en klädstil som f n ser ganska deppig ut. Det är inte så att jag är deppig men klädstilen är det. Jag har faktiskt andra kläder men ändå tar jag på mig säckiga byxor och tråkiga tröjor. Vardag som helgdag. Jag ids inte lägga ner nån tid på att plocka fram nåt mer presentabelt.
Jag har aldrig varit en sån som lagt ner mycket tid på mitt utseende och mina kläder. Inte för att det inte behövs, för det gör det verkligen, men jag har aldrig haft tid till det. Jag tycker att det finns så mycket annat viktigare att lägga tiden på. Men jag blir imponerad av de som alltid kommer till jobbet med perfekt hår, make-up och kläder som har en bra kombination. Hur hinner dom? Ja, kläderna har dom kanske plockat fram och provat ut när jag sov framför TVn kvällen före. Men håret? Hur hinner dom med det? Jag stiger alltid upp i god tid för att hinna duscha och tvätta håret men jag hinner aldrig föna och fixa. Ja, jag kan inte heller, måste jag väl erkänna. Jag kan bara blåsa det torrt med en hårtork, vilket jag inte heller någonsin hinner! Make-up? Ja, det blir bara mascara på ögonfransarna och sen slänger jag på mig dom säckiga byxorna och nån tråkig tröja.

Man kanske borde få styling-tips av nån stylist? Men känner jag mig själv så skulle det nog inte dröja länge innan jag var inne på gamla spår igen...........med säckiga byxor och tråkiga tröjor.  Det är enklast så.

Om

Min profilbild

Åsa

Årsmodell -63, 3 barns mor, teaterapa som helst bara vill sjunga och dansa.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela