AsaLindgren

"Irrar runt i universum"

Vintern rasat ut...!

Publicerad 2008-04-30 23:16:10 i Allmänt,

Så var det återigen dags för Valborgsmässoafton. Även detta år skedde firandet för min del på Seskarö. Allt gick traditionsenligt till! Klockan 18 så drar folket i byn iväg till idrottsplan där det är lotteri- och fikaförsäljning. Den skolklass som står i närmast tur att åka på skolresa står för brödbasar. Eller rättare sagt, det är föräldrarna till den skolklass som står närmast i tur att åka skolresa som står för brödbasaren! Jag har gjort mitt i denna bransch. Mina tre barn har varit på sina skolresor, men det har varit åtskilliga brödbak bara till dessa brödbasarer. På idrottsplan går man sedan runt och minglar med korvpåsen i handen. Det blir oftast många kära återseenden när utflyttade bybor återkommer till "brottsplatsen" för att, liksom jag, fira traditionsenlig valborg! Folk börjar ganska tidigt skockas runt de små korvgrillningsbrasorna  och paxa korvpinnar av varandra. Kl 18.30 tänds då den stora brasan. I år ville den inte ta sig riktigt utan det pyrde och rykte ett bra tag innan det till slut brann ordentligt. Tyvärr har folk börjat dumpa skräp i denna brasa. Jag fick höra att förra året hade Seskarö IF måst ta dit en container efter valborg för att få undan allt skräp och skit som lämnats efter brasan! Det är inte bara brännbart material som har dumpats dit. Man undrar hur folk tänker när de gör så...eller om de ens tänker!
Men man grillar, umgås, skjuter prick och köper lotter tills man börjar frysa och går hem. Det är en traditionell Valborg:-)

Nu sitter jag här ensam i min lägenhet i stan. Utanför ylar en hund och grannen två trappor ned fick gäster nyss (hörde när de kom in i trapphuset). Imorgon ska jag demonstrera!
Natti natti!

Sviiisch!

Publicerad 2008-04-28 23:02:52 i Allmänt,

Jag har sett min lön! Det är sant! Jag har sett att det har kommit in pengar...och gått ut. Det säger bara Sviisch! Kvar står jag där med lönebeskedet i min hand och minns snyftande den lyckliga, korta tid när jag hade pengarna i min ägo. Varenda månad tänker man "Nästa månad ska jag inte ha så mycket räkningar". Nej, jag SKA inte ha det men lik förbannat kommer de...månad efter månad...i sina vita kuvert. Jag har funderat på att tejpa igen brevinkastet. Kanske spika för en planka på insidan? Vad skönt det skulle vara. Ingen räkning. Ingen post. INGEN POST? Nej, det är faktiskt en del brev jag vill ha! Som lönebeskedet, t ex. Kanske jag skulle muta brevbäraren? Kanske jag skulle få honom att bära mina räkningar till någon synskadad person som inte skulle märka att det står mitt namn på räkningarna och bara betala dem av bara farten? Men jag tror inte att det är någon idé att försöka. Våra brevbärare här i stan är nog för ärliga för att låta sig mutas.

Men som tur är så är pengar inte allt! Speciellt inte sen skatten är dragen (gammalt yrkesskämt)!

Grillning!

Publicerad 2008-04-24 12:06:43 i Allmänt,

Man gan grilla på många olika sätt. Seskaröborna grillade Setras ledning igår. Det kanske inte hjälpte någonting men MAN SKA INTE GE SIG UTAN ATT HA FÖRSÖKT! Setras VD tyckte att det var oacceptabelt att hänga dockor som bar jackor med hans och en annan ur ledningens namn i strypsnaror? Men HALLÅ!!! Hur accepabelt är det att lägga ner en fungerande industri och hänvisa till en utredning som innehåller felaktiga fakta? Hur accepabelt är det att förstöra framtiden för alla de som blir arbetslösa och deras familjer? I jämförelse med det så tycker jag att en hängd docka är en baggis!

Man kan även grilla kött! Jag fick nedanstående text i ett mail idag, och visst stämmer det?

Efter fyra långa månader av kyla och vinter, är det äntligen vår och

grillsäsongen är här.

Därför är det viktigt att påminna er alla om hur det går till,

eftersom det är den enda matlagning som en RIKTIG MAN befattar sig med.

Förmodligen eftersom det medför vissa risker (tändvätska, eld osv).

När en man erbjuder sig att grilla händer följande:

1. Kvinnan handlar all mat

2. Kvinnan gör en potatisrätt, sallad, vitlöksbröd, en eller ett par såser

och förbereder efterrätten.

3. Kvinnan marinerar köttet lägger det på ett fat tillsammans med de

nödvändiga grillverktygen och eventuella kryddor. Sedan bär hon ut det till

mannen som sitter bredvid grillen - med en öl i handen.

Här kommer det viktiga:

4. MANNEN PLACERAR KÖTTET PÅ GRILLEN.

5. Kvinnan tar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, underlägg och så vidare...


6. Kvinnan går ut till mannen och säger till honom att köttet

bränns vid.

Han tackar henne och frågar om hon kan gå in och hämta en öl medan han

försöker rädda köttet!

7. MANNEN TAR BORT KöTTET FRÅN GRILLEN OCH LÄMNAR ÖVER DET TILL KVINNAN.

8. Kvinnan dukar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, sallad, bröd,

potatisen, såserna och bär ut dem till bordet där hon har lagt på en ren

duk.

9. Efter maten dukar kvinnan av och diskar.

10. Allihop tackar mannen så mycket för den utsökta maten och berömmer

honom för hans färdigheter .

11. Mannen frågar därpå kvinnan om hon har njutit av sin matlediga dag???

När han ser hennes reaktion kommer han fram till (det han har misstänkt

länge) att det aldrig går att göra en kvinna nöjd!

Borta med vinden!

Publicerad 2008-04-22 23:02:49 i Allmänt,

Jag har upptäckt att jag har många fyndiga vänner. Det är bara att läsa deras bloggar! De bara "spottar" ur sig den ena fyndigheten efter den andra. Själv gör jag så gott jag kan. Under dagen kan jag komma på så många, smarta, fyndiga saker att skriva om, men när jag väl får tid att sätta mig vid datorn så är fyndigheterna Väck Me´Pusten (Borta med vinden, alltså)!
Ja, så nu sitter jag alltså här utan något fyndigt i sikte......så fort jag närmar mig datorn så får jag en släng av afasi och kan inte finna ord för vad jag vill säga!

Det finns massor av ämnen som jag skulle vilja avhandla. Exempelvis:
1. I`m gonna marrie Vinnie Vincent! Dramix nuvarande teaterprojekt som ska visas 3-5 juli (om allt går enligt planerna). För den intresserade rekommenderar jag att läsa Sussis blogg (länk till den finns under mina Länkar). Hon har gjort det som jag tänkt, nämligen berätta om vårt slit och våra träningar.
2. Tonårsförälderns ve och mödor. Mina 3 barn befinner sig alla i tonåren och det finns en hel del att fundera över när man är förälder till tonåringar.
3. Hundar.
och slutligen
4. Singelliv vid 45!

Återkommer när jag återfått skrivförmågan.

Tjo!

Väder-spänning!

Publicerad 2008-04-14 18:13:50 i Allmänt,

Vädret har fått fnatt, det är då ett som är säkert! Men det är ju trots allt ganska spännande när man har SÅ omväxlande väder som vi har haft de sista veckorna. 
Har ni tänkt på att det kanske inte alls har med föroreningar och växthuseffekten att göra? Nej! Det kanske är så att Moder Jord har hamnat i klimakteriet! Det kanske är hormonstormar med värmevallningar som får polarisarna att smälta. Moder Jord kanske måste få hormonbehandling? Nej! Hemska tanke! Tänk om hennes fertilitet avtar! Tänk om hon inte längre kan producera ny växtlighet! Vad gör vi då?

Detta kan vara inledningen till en ny katastrof-film med Brad Pitt och Helen Hunt i huvudrollerna! Jag skulle gärna vilja se hur de klarar sig ur knipan. Säkerligen skulle det framkomma att allt beror på att ett land med svartmuskiga innevånare ligger bakom ett enormt utsläpp av miljögifter men när Brad Pitt (som spelar en ensammen pappa som förlorat sin fru i oförklarlig neurologisk sjukdom som troligen beror på miljöförstöring) och Helen Hunt (som spelar en framstående forskare med sociala svårigheteter och glasögon) får klart för sig vad som hänt så lyckas de givetvis rädda Moder Jord och Amerika! Att alla innevånare i det svartmuskiga landet stryker med, det är inte en so big deal. De såg ju ändå så skumma och onda ut.

Det var inte jag!

Publicerad 2008-04-11 23:29:22 i Allmänt,

Läste en artikel i Aftonbladet om en bok som en forskare vid Lunds universitet hade skrivit. Den handlade om svenska folkets fula ovana att alltid skylla ifrån sig. Reportern som har skrivit artikeln har även fått lite kommentarer från lite löst, svensk folk om deras syn på problemet och en av de tillfrågade tror sig ha spanat in förebilden när det gäller att skylla ifrån sig:

-En känd före detta statsminister. Minns hur han sparkade neråt.
Visst stämmer det? Vi skyller alltid på någon annan! Nu var det till och med en f d statsminister som fick skulden för hur vi beter oss!
Vad som än händer så ska vi alltid hitta en syndabock. Vi gräver så djupt vi kan. Någon måste alltid vara skyldig! Vi kan ex v aldrig acceptera en vanlig olycka!
Mina söner t e x, när de var yngre så kunde ett storbråk utlösas av att den ena snubblade över den andres fot. Ingen kunde ta skulden på sig och be om ursäkt. Nejdå!  -Det var du som hade foten ivägen! -Nää, det var du som gick på min fot osv osv. Jag brukade säga att det var mitt fel. Jag hade ju faktiskt satt de två till världen! De var barn men det är ju vuxna som gör likadant! Ta Palme-mordet! Utredningen började med att en utredningsgrupp tillsattes. Sen satte man igång och började utreda utredningsgruppen för att se hur utredningen hade skötts. Plötsligt var det Anna-Greta Leijons fel att man inte kunde använda viss information för att den kommit fram på olagligt sätt och Lisbeth Palmes vittnesmål var ingenting värt när juryn frikänt den man hon pekat ut. Alla skyllde på alla och mördaren går fortfarande fri!

Vems var felet att Estonia sjönk? Här skyller länderna på varann. Min gissning är att det var det dåliga vädret och  en felaktig bedömning tillsammans som orsakade förlisningen. Men är det nån som tar på sig och säger "Vi trodde och hoppades att fartyget skulle klara den hårda sjön men vi hade fel!"? Nejdå, man skyller på fel lastning, felaktigt bogvisir, det kommer konspirationsteorier om knarksmuggling och att fartyget i själva verket sprängdes!

Tsunamin var ju också nåns fel! Vems vet vi inte riktigt än men det var nära att Lars Danielsson fick skulden! Hade han bara svarat i den där förbannade telefonen så hade det säkert aldrig hänt, känns det som! Det lustiga är att resebolagen aldrig blev beskyllda för att ha dragit dit folk. Nej, den här gången så var det Sveriges regering som fick ta mesta skulden.

För mig så ter det sig alldeles självklart att man inte kan ha beredskap för nåt som man inte inser eller tror kan hända! Vi kan inte vara förberedda på allt! Och olyckor händer faktiskt! Det finns saker vi inte kan rå på och dit hör vädrets makter. Men visst kan man ha oturen att hamna på fel plats vid fel tidpunkt. Vi måste ändå lära oss att ta ansvar över våra egna handlingar!

Jag har träningsvärk i ansiktet och det är Olgas fel! Det var hon som hade artikulationsövningar med oss igår på sångträningen! Ja, så hade jag ju faktiskt kunna säga men jag skojade bara:-) Istället vill jag säga "Tack Olga för att du lärde oss någonting nytt och användbart!"

Sjung ut!

Publicerad 2008-04-10 08:32:24 i Allmänt,

Har hamnat i en svacka. Känslo-svacka, alltså. För tillfället känns det som om "life sucks". Varför? Ja, säg det! Det kan bero på att det känns som om jag har tusen saker att grubbla över, saker som jag inte ser någon lösning på. Men det är  väl bara att vinka och se glad ut. Vad finns det annat att göra?

Idag ska vi och "sjunga ut " hos Olga på Svefi (Sverigefinska folkhögskolan). Det är vi i Dramix + min systerdotter Rebecka och Timo som tar lektioner av Olga. Vi håller f n på att öva stämsång. Kul! Vem vet, vi kanske startar en liten kör. En rock-kör!

Sångfåglar!

Publicerad 2008-04-07 19:28:19 i Allmänt,

Igår sjöng vi utav h-vete på teaterträningen. Om det är nån som fått för sig att det inte är jobbigt att sjunga så kan jag ju tala om att ibland kan det kännas som ett riktigt hårdträningspass (fast roligare)! Jag var riktigt mör i magmusklerna efteråt:-) Vi tog i så att förbipasserande måste ha hört oss även om de färdades i en bil med trasigt avgasrör! Seskaröborna har blivit så vana att de inte reagerar fast vi "ylar" inne på Folkan. Om det skulle hända något allvarligt inne på Folkan och någon skulle gallskrika för sitt liv så skulle nog folk runtomkring ändå inte bry sig. De skulle tro att det bara är vi som sjunger.

Dramix!

Publicerad 2008-04-06 10:11:05 i Allmänt,

Jag är en av medlemmarna i Dramix: Dramix är en amatörteatergrupp och vi har vår bas på Seskarö "Bottenvikens pärla" (ska berätta mer om Seskarö vid ett senare tillfälle). Vi är just nu mitt uppe i att repa sommarens föreställning "I´m gonna marrie Vinnie Vincent".
Manuset har vi skrivit själva, eller rättare sagt  Sussi Westberg har suttit vid tangentbordet och vi andra har suttit bakom Sussi och hojtat. Som många andra manus vi skrivit så har vi börjat med titeln!? Lite bakvänt kanske, men vad gör man när man får ett uppslag till en bra titel först? Denna titel var det Elisa Kokkonen som kom med. Hon är ett obotligt Kiss-fan och Kiss ringlar sig som en röd tråd genom hela pjäsen.
Vi ska sjunga också. Kiss-låtar förstås!

Vi är fn fem medlemmar i Dramix: Susanne Westberg, Elisa Kokkonen, Anna-Lena Pessa, Erika Medström och jag. Vi är kvinnor 40+. Vi har kommit till den åldern där man vågar släppa alla hämningar (nästan i alla fall) och vi har sanslöst roligt på våra träningar.

Ikväll har vi träning och jag har en hel del manus att läsa in!

Blogg-dags!

Publicerad 2008-04-05 18:41:40 i Allmänt,

Jaha! Så nu är det dags för mig att haka på blogg-trenden! Så det är alltså meningen att man här ska knappa ner sina funderingar, åsikter och annat sånt som man vill att andra ska kunna ta del av? Ja ja....Jag ska göra mitt bästa! Jag brukar nämligen ha tusen och åter tusen ideér och tankar som jag vill dela med mig. Tyvärr är väl inte mitt liv det mest händelserika som finns, men om man berättar det lilla som händer på ett spännande sätt så låter det kanske intressant!?

Idag har jag varit på ett Doft-party! Ska jag vara riktigt ärlig så var det ett Ljus-party med mycket doftljus och sånt...Men det låter mycket mer spännande med "Doft-party". Men, i alla fall, jag fick huvudvärk av att sniffa på alla ljus och det slutade med att jag inte köpte en endaste pryl. Så spännande är faktiskt i mitt liv! Är det inte fantastiskt?

Om

Min profilbild

Åsa

Årsmodell -63, 3 barns mor, teaterapa som helst bara vill sjunga och dansa.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela