AsaLindgren

"Irrar runt i universum"

Min fot och jag!

Publicerad 2008-08-31 16:10:41 i Allmänt,

I dag har min fot och jag suttit på balkongen och solat. Det var riktigt varmt! Jag lyckades t.o.m få ut lite lunchmat med mig dit! Det var lite omständigt, men det lyckades till slut.

Här har ni min bandagerade fot som mår gott i solen:

Ny hobby!

Publicerad 2008-08-30 15:24:27 i Allmänt,

Kanske man skulle börja sjunga på teckenspråk? Då märks det ju inte om man inte klarar de höga tonerna! Så här:Kanske man skulle klara av det? Jag har ju fått höra att jag har gummiansikte.

Idag har jag varit utanför lägenheten för första gången på 13 dagar. Det var härligt att få komma ut. Det var min ex-svägerska  Biggan (gift med mina barns farbror )som förbarmade sig över mig och tog ut mig för luftning. Hon bjöd på fika i Torneå och en tur på ICA Maxi. Det var lite jobbigt för mina armar att gå så mycket med kryckor men gav bra träning!

På återseende!

Utmaning.

Publicerad 2008-08-28 16:20:48 i Allmänt,

Har fått en utmaning av Sussi.

Först reglerna:

  • Svara på alla frågor
  • Välj ut 4 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din
  • Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!

1. Vilken mat äter du ofta?

Något snabblagat (men jag försöker variera mig)

2. När du är på kalas, är du den person som sitter eller du hjälper till att duka av?

Hjälper gärna till om jag får.

3. Var sitter du helst när du bloggar?

Vid datorn.
4. Köper du ofta Triss?

Nej.

5. Vilket land eller stad har varit din bästa semester?

Campoamor,  Spanien.

6. Vilken Tv-kanal tittar du på mest?

Det är nog mest 4, 5, 4+ och 4fakta.

Skickar vidare till Johan, Fia, Catharina och Anna.

Nej...

Publicerad 2008-08-26 18:19:25 i Allmänt,

...jag har inte testat att tända ett ljus på det sätt som filmen visade (jag hade inga vanliga ljus utan bara värmeljus, tyvärr)! Jag gjorde en risk- och konsekvensanalys och kom fram till att om jag råkar antända något annat, eller att det blev en explosion, så har jag:
1.  ingen brandsläckare i lägenheten
2. svårt att med kryckor hoppa fram och tillbaka med hink till vattenkranen
3. svårt att ta mig ner för trapporna vid en eventuell evakuering
4. himla svårt att förklara vad som startade branden.

Igår fick jag ett oväntat telefonsamtal. När jag svarade så sa en kvinna hastigt: "Är det Åsa?", "Jo, det är det." sa jag. Hon skrattade och sa "Hör du vem det är?". "Neeej...?" sa jag osäkert, för någonting i mitt minne reagerade. "Men för i helvete, Åsa! Känner du jävla inte igen mig". Då kände jag igen henne! Det var Siv, min första svärmor! Ingen svär som hon! Jag har inte pratat med henne på nästan 20 år! Siv har ett språk som en sjöman och ett hjärta av guld. Vi pratade i en timme nästan.  Det var ett mycket angenämnt samtal. Många gamla minnen flöt upp till ytan igen. Jag lovade henne att komma och hälsa på, och det ska jag banne mig göra! Så fort jag kommer mig ner för dom förbannade trapporna!

Med vissa personer som man känt i det förgånga och som man får kontakt med igen så känns det som om tiden har stått still! Även fast det gått 20 år så känns det som om det var igår man pratade med varann senast. De "band" man en gång hade finns fortfarande kvar. Vad beror det egentligen på? Personkemi? Tidigare gemensamma liv?
Med andra personer som man en gång hade nära kontakt med kan man ju fråga sig att "Vad har vi någonsin haft gemensamt egentligen?".
Vad är det som gör att man känner sig förändrad med vissa men inte med andra och vad är personkemi egentligen? Det är dagens fråga!

Igår föll jag på balkongen när jag skulle vattna blommorna och landade givetvis på min opererade fot! Det gjorde fruktansvärt ont och nu är jag rädd att någonting gick upp eller av eller nåt.  Varför jag prompt skulle vattna blommorna? Ja, det undrar jag också! Men det verkade vara en bra idé just då. Nu får nog blommorna dö torkdöden! Det är ju ändå snart höst och frost.

I´m bored..so bored!

Publicerad 2008-08-24 16:37:27 i Allmänt,

Det här börjar kännas SKIT-TRÅKIGT!
TV:n kör bara trista program, böckerna lyckas inte heller trollbinda mig, matlusten har försvunnit, det händer ingenting spännande på gatan utanför. Allt känns bara blä, blä och blä!
Det finns en gammal film som heter "Fönstret mot gården" (eller nåt liknande. Jag tror att det var James Stewart som hade huvudrollen) som handlar om en man i rullstol som roar sig med att titta vad grannarna gör och som blir vittne till ett mord. Tyvärr så har jag så fredliga grannar så nåt mord verkar jag inte kunna bli vittne till heller. 

Suck!

Jag försöker komma på nån underhållande ny hobby som man kan göra med bara ett ben. Kanske det här:Kanske lite väl omständigt bara för att tända ett ljus. Någonting att använda fart hållaren till, kanske?


Men allvarligt, va! Jag klättrar snart efter väggarna och det har bara gått  en vecka!

Fredag!

Publicerad 2008-08-23 00:07:51 i Allmänt,

 Jaha! Så var fredagen här. ..precis likadant som måndag, tisdag, onsdag och torsdag. När man befinner sig i detta enbenta och inlåsta tillstånd så är variationerna på dagarna inte speciellt stora. Jag känner mig inlåst eftersom jag inte kan ta mig ut ur lägenheten på egen hand. På egen hand slipper jag nästan hela vägen ner till porten. När jag går i trappan så är det säkrast att jag går med en krycka i en hand och den andra handen på trappräcket men....4-5 trappsteg innan trappan tar slut tar nämligen trappräcket slut. Vilket innebär att jag plötsligt behöver en krycka till! Och var skulle jag då trolla fram den ifrån?  Kanske jag skulle försöka få med den i bakfickan?

Nej, det är nog lika bra att jag stannar hemma tills jag är så säker på kryckor att jag kan hoppa upp och ner i trappan utan att tappa balansen. Och även om jag nu hade lyckats ta mig ner på egen hand, vad skulle jag göra sen? Jag orkar inte gå runt på stan med kryckor och jag kan inte köra bil. Cykla går ju inte heller ! Nej, det är lika bra att stanna hemma. Jag kan ju gå ut på balkongen och ta lite frisk luft.

I förrgår fick jag ett sms  som gav mig ett gott skratt. Det var från en kille som hade vaknat med ett rejält morgonstånd och undrade om jag ville att han skulle mäta honom åt mig (varför talar killar om sina könsorgan som om det vore en person?) Nu var det så att det var från en person som jag inte känner till en person som inte var jag så sms:et var alltså felsänt!  (Pinsamt, va!) Artig som jag är svarade jag honom att Ja, det var ju trevligt men att han nog hade skickat till fel person. Han svarade och bad om ursäkt och jag svarade att det inte gjorde någonting för jag hade ju fått mig ett gott skratt!  (Jag hade faktiskt lust att fråga hur lång han blev)

Nä, som sagt så händer det inte så mycket i mitt liv just nu. Nu ska jag gå och umgås med TVn.

Livet på ett ben!

Publicerad 2008-08-19 19:30:04 i Allmänt,

Idag har jag lyckats duscha, sittandes på en pall och med foten på en annan pall utanför duschen! Det kanske låter simpelt men när jag först tänkte igenom det så trodde jag att det inte skulle gå utan en assistent. Men det gjorde det! Jag var först liter rädd att jag skulle bli sittandes i duschen tills Linnea kom hem från skolan, men allt gick bra.

Sen lyckades jag dammsuga lite också med hjälp av en rullstol. Det var inte såå lätt! Jag lyckades köra på dammsugaren hela tiden. Men jag lyckades fånga de flesta dammråtor!

Tänk att man kan bli glad över såna saker som att kunna duscha sig och dammsuga! Jag är tydligen ganska lätt road nuförtiden!

I´m alive!!

Publicerad 2008-08-18 18:24:09 i Allmänt,

Jag  överlevde operationen och har nu kommit hem. Jag fick åka hem samma dag som operationen men jag åkte till min syster i Nikkala och fick vara där tills igår. Tack och lov att jag har min storasyster! Hade hon inte tagit hand om mig så hade jag haft det tufft första dagarna. Hon och hennes familj har skämt bort mig riktigt och hjälpt mig med allt möjligt.

Men nu är jag alltså hemma i min lägenhet. Min dotter hjälper mig så gott hon hinner men skolan har ju börjat idag och hon har sina förpliktelser i stallet så jag försöker klara mig på egen hand. Det är inte det lättaste när man bara får använda en fot! Självklart stöter man dessutom i den onda foten hela tiden

Det är lite svårt att sysselsätta sig i den här situtationen. Tur att det finns TV och dvd-spelare i alla fall! Min systerson lånade mig en hög med filmer som jag har börjat beta av idag.   Jag har lånat en hel del böcker också men jag tror inte att det räcker hela sjukskrivningen (4 veckor).

Jag vill tacka er alla som hört av sig i samband med operationen! Det är skönt att veta att jag har vänner

Nu måste jag lägga mig i soffan och hålla koll på vad som händer på TVn.
Vi hörs!

Dags för mitt testamente?

Publicerad 2008-08-12 23:29:29 i Allmänt,

Jag går och bär på en domedagskänsla. Jag tror att min sista stund börjar närma sig.
Jag ska operaras i foten på fredag, om jag nu inte bangar ur eller blir förkyld eller blir påkörd eller.... nåt. Jag har lidit av Hallux Valgus (snedvriden stortåled) sen jag var mycket ung. Första gången jag sökte läkare för detta så var jag tolv (12!) år. Jag hade fruktansvärd värk och när jag var i 18-19 årsåldern så fick jag tid för operation men vid den tidpunkten så hade jag börjat dansa jazzdans och den träningen innebar att värken minskade så mycket att jag tackade nej till operation. Jag hade inte tänkt låta operare fötterna nå mer i detta livet men en läkare (en neurolog) som skulle kolla mina reflexer under fötterna förfasade sig över mina fötter och remitterade mig till en ortoped som genast sa att "Självklart ska dina fötter opereras! När vill du göra det och vilken fot ska vi ta först?"  "Tidigast sensommaren och höger", sa jag och så blev det tydligen
Jag ska sövas så jag är lite orolig att jag inte vaknar upp nå mer. "Varför det?" säger alla. "Varför inte" säger jag.  Nån gång kan väl sånt också hända och varför inte den här gången?

Nåväl, jag har funderat över min sista vilja och sånt och kommit fram till att mina barn får själv bestämma. De två sakerna som jag vill att dom kommer ihåg det är att mina organ får doneras och att jag ska kremeras (efter min död givetvis).  Vart sen askan hamnar får mina barn bestämma.
Sen har jag inte så mycket ägodelar så det blir förhoppningsvis inte nåt tjafs. Man får väl lägga dem i tre lika värda högar och sen lotta.

Dör jag nu så kan jag väl säga att jag är rätt så nöjd med hur mitt liv blev. Visst finns det saker jag ångrar, men mest ångrar jag det jag inte gjorde.

Nej, nu slutar jag med dessa funderingar och går och hänger tvätt.

PS: Håll tummarna för mig på fredag.

Väckta minnen!

Publicerad 2008-08-11 23:07:26 i Allmänt,

Hittade detta film-mästerverk på Tuben. Denna syn upplevde jag varje dag när jag kom hem från jobbet under mina 17 år på Ön. Jag blev riktigt nostalgisk när jag såg denna film


Rockvideos!

Publicerad 2008-08-09 09:59:58 i Allmänt,

Är rejält mör efter gårdagens tunnbad. Vi satt i tunnan i flera timmar...till köttet lossnade från benen. Kanske inte riktigt så, men nästan. Vi var ordentligt genomkokta iaf. Men vi hade jätteroligt! Jag gör gärna om det.
Jag har gjort rockvideos! Alltså....jag har stått bakom kameran, Inte framför!
Det var på festen hos Tomas som Rebecka bad mig filma deras (Azra Cross) uppträdande och gav mig en snabb kurs i hur man sätter på, filmar och stänger av kameran. Hon glömde dock att visa hur man zoomade så jag fick göra det manuellt för jag hittade inte zoomknappen i mörkret. Det gick bra ändå men jag var rädd att falla ner för trappan när jag backande återgick från närbild. Ja, det hade ju varit häftigt om man helt plötsligt hade sett himlen på filmen.

Här kommer filmerna med Azra Cross:
Basisten Timo har startat ett skivbolag, TL Records. Kolla in hans hemsida: http://www.tlrecords.se/

See ya!

Musik, hundutställning, bakning mm

Publicerad 2008-08-07 23:58:58 i Allmänt,

Nu börjar jag känna av "blogg-stress"! Alltså, jag har tänkt skriva varje dag men knappt hunnit sätta ner baken på stolen framför datorn. Och än mindre hunnit skriva ner nåt vettigt! Men det är inte det att jag inte har nåt att skriva om! Nej snarare är det väl så att jag inte vet var jag ska börja.

I fredags var jag på en jätteroligt musikfest som Tomas Martin hade ordnat på Seskarö. Det är sällan det blir så bra stämning på en fest! Där var olika musiker som uppträdde i lite olika konstellationer, många spontana inhopp. En del lokala förmågor uppträdde också, däribland Azra Cross. Ett nytt band med min dotter, systerdotter, systerson, dotters pojkvän och guddotters pojkvän.  Det ni! Snacka om rockband med släktband .  Det var bandets första spelning och det gick jättebra! Kolla deras myspace-sida och lyssna på deras låtar:
http://www.myspace.com/azracross 
 
Här kommer lite bilder från festen:
   
Passion Lane                    Emma Medström

     
Azra Cross                           Azra Cross

       
   Niva                                      William Petrik                       Azra Cross

Som sagt, kvällen var fantastiskt rolig men kall nå så förbannat! Men tack vare den höga stämningen och fantastisk musik så kände man inte kylan riktigt. Ett stort TACK till Tomas Martin som ordnade detta!

På lördag morgon for vi med Freja på hundutställning i Kalix. Det var utställning för stövare och beagel. Freja blev faktiskt BIR valp (Bäst I Rasen valp)! Vi var mäkta stolta!


Senare på lördagen hade vi den traditionella släktmiddagen i stugan i Nikkala. Det är morsan med barn, barnbarn och barnbarnsbarn och min farbror Öje med fru, barn och barnbarn och min farbror Karl-Gunnar. Vi har alltid väldigt trevligt och äter god mat. Så var det denna gång också.På söndagen var det min son Kalles 16-års dag (har tyvärr ingen bild). Jag steg upp tidigt och bakade för jag hade inte hunnit göra det tidigare under veckan.  Men det blev bra även om det blev i sista minuten.

Helgen var fullspäckad med aktiviteter och det verkar bara rulla på under veckan också! Bl a har jag varit till Sandskär i tisdags
    

Imorgon ska jag bada tunna med Alpen och en hoper andra fruntimmer

Auf wiedersehn!

Bil-bytet!

Publicerad 2008-08-01 10:08:57 i Allmänt,

Nu är bilaffären avklarad. Puh! Det var lite svårt känslomässigt att ta farväl av min Santa Fe, men nu är det gjort!


En sista bild (snyft)

Min nya bil är en Hyundai Elantra Gls, årsmodell -04. Mycket rolig att köra: Roligare att tanka också, för den delen! Man behöver m.a.o.inte tanka lika ofta. Tyvärr började bilen rycka på vägen hem så jag fick åka tillbaka till bilfirman i Luleå igår där de fick byta trottelgivaren (Jaha! Ja just den brukar ju jävlas). Jag fick en ny CD-spelare också då den gamla inte gav tillbaka skivorna man stoppat i den.


Mitt nya åk

Om

Min profilbild

Åsa

Årsmodell -63, 3 barns mor, teaterapa som helst bara vill sjunga och dansa.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela