AsaLindgren

"Irrar runt i universum"

Nya traditioner?

Publicerad 2008-12-27 23:08:26 i Allmänt,

Förra julen firade jag på akuten i Kalix efter att jag hade halkat på gården och smällt bakhuvudet i garageuppfarten av betong! Jag blödde som en gris, min dotter svimmade och skrämde skiten ur oss när hon försökte hjälpa mig, jag syddes med 7 stygn i huvudet och fick en stelkrampsspruta i baken (DET gjorde ont!). 

Den här julaftonen höll vi på att hamna på djursjukhuset!
Freja kom över en ask med Paradischoklad. SOM TUR VAR så var det Paradis, ljus choklad. Om det hade varit Alladin så hade hon varit illa ute! Men hon hade ändå ätit på gränsen till vad hon tål, så vi fick först försöka få i henne salt för att försöka framkalla kräkningar. Men det gjorde hon inte, så då fick tvinga i henne vatten pga allt salt för att att njurarna inte skulle ta skada. Sen fick vi tvinga i henne koltabletter! Hon blev svart, vi blev svarta och hela köksgolvet blev svart! Sen fick jag  vaka med henne för att hålla koll på andningen och tandköttsfärgen (Frejas alltså, inte min.). Klockan 6 på juldagen steg jag upp för att gå på julotta och då hade jag inte fått många timmars sömn!

Jag är rädd att dessa kalabalikartade julaftnar har blivit en tradition hos oss och jag vill absolut inte ha det så!! Jag vill bara få fira julen i lugn och ro....utan några första-hjälpen insatser vare sig på djur eller människor!

Hoppas att ni haft det lugnt och skönt!

Julen är en kraftuttömmande tid...

Publicerad 2008-12-21 22:28:02 i Allmänt,

Sitter här och det är allt jag orkar med.....Har varit i farten hela helgen med en massa julstök och imorgon ska man jobba! Suck! Kanske man hinner med en lugn måndagskväll då? Innan dan före dan då man ska inhandla den mat man glömt bort att man skulle ha köpt och sen ska man packa ihop alla julklappar, kläder, katt etc för att styra bilen mot Seskarö där man ska fortsätta plocka in, bort, fram en massa saker...

Nej! Det här är inte klokt! Varför ska man hela tiden känna att man har andan i halsen bara för att det snart är jul? Jag protesterar!

Nu till någonting roligare: Vi ska visa våran pjäs "I´m gonna marry Vinnie Vincent" på Folkets Hus i Haparanda den 23:e och 30:e januari! Affischerna har redan satts upp! Träningen pågår IGEN för fullt och vi har haft träning ikväll. 

Nu måste jag försöka få lite skönhetssömn innan ögonlocken lägger sig över knäskålarna.
Godnatt

Sparkföre och kakbak!

Publicerad 2008-12-16 23:04:03 i Allmänt,

Idag har jag åkt spark till jobbet! Jag är barnsligt förtjust i att åka spark! Det är en så härlig känsla när det är fint sparkföre och sparken svischar fram på medarna! Speciellt när väghållningen varit dålig på att sanda.
Jag var tvungen att hålla ner en fot i backen när jag susade ner för Skomakargatan. Förra vintern åkte jag ner med full fart där och höll på att krocka med en bil i korsningen Skomakargatan/Åkergatan, så nu var jag beredd!

Idag har jag bakat småkakor, en sort som heter Hemlängtan. Det är en av de få sorter jag brukar baka till jul.Just nu känns livet lätt att leva! Jag har fullt upp med allt möjligt men det känns ändå lättare än vad det gjort på länge.  För första gången på flera år så ser jag fram emot julen med glädje! (Hoppas bara känslan håller i sig över julafton).

Ha de!

Prövningar?

Publicerad 2008-12-10 14:59:42 i Allmänt,

Hemdatorn har pajat, min dotter har feber, min son har skolios, min mamma har hjärtbesvär, någon terroriserar mig med att dra ut motorvärmarsladden till min bil, ekonomin är körd i botten, snart är det jul och jag har INGEN JÄVLA MANDELMASSA!!

Varför utsätts jag för dessa prövningar? Är det någon högre makt som sitter och småskrattar åt min förtvivlan? Nu behöver jag bli uppmuntrad på något sätt som inte kostar mig några pengar!

Dagens fundering...

Publicerad 2008-12-03 22:47:27 i Allmänt,

Läste i gårdagens Haparandablad imorse om en 26-årig man från Haparanda som stod åtalad för våldtäkt på en sovande kvinna. Nu påstod mannen att även han hade sovit !? Då funderar jag.......Om nu bägge två sov, hur vet dom då vad som överhuvudtaget har hänt? Eller vem som har börjat?

Antagligen så har det framkommit mer än vad som skrevs i tidningen men av artikeln så fick man intrycket av att kvinnan hade sovit djupt och mannen påstod samma, att han också sovit djupt. Och om det är sant så misstänker man ju att det gamla talesättet "Den som sover syndar icke" inte stämmer!

Nu går jag och lägger mig!

Idag för 14 år sedan...

Publicerad 2008-12-01 22:27:31 i Allmänt,

...födde jag barn för sista gången! Det var min son Erik som föddes 18 minuter över midnatt den 1 dec 1994. Han var beräknad till den 30/11 så man kan säga att jag gick 18 minuter över tiden. Idag har jag varit till Seskarö och firat honom. Tänka sig vad tiden gått fort! Det är inte länge sedan han var en liten mini-kille och nu är han en lång yngling som får mamma att känna sig som en liten skit.

Här håller vi på att krama sönder varandra:


Imorgon bitti så åker jag till Luleå på tjänsteresa, om ryggen håller! Fick idag jätteont i ryggen helt utan vidare . Nästa vecka åker jag till Umeå 2 dgr och veckan efter det igen till Luleå.  Har inte behövt åka iväg nånstans på hela hösten men nu blir det nåt varje vecka fram till jul.

Tjingeling!

Om

Min profilbild

Åsa

Årsmodell -63, 3 barns mor, teaterapa som helst bara vill sjunga och dansa.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela