AsaLindgren

"Irrar runt i universum"

6 oktober

Publicerad 2010-10-06 19:22:19 i Allmänt,

Idag för 34 år sedan så slogs mitt och många andras liv i spillror. 
Vi var ett gäng på fyra flickor som hängde ihop sen barndomen. Vi kunde vara så ovänner ibland och svor att vi ALDRIG skulle prata med varann igen. Men det gick över och så var vi bästisar igen. Ibland gaddade vi ihop oss två och två..... men det slutade alltid att vi blev vänner alla fyra igen.

Vi hade just klivit in i tonåren när en av tjejerna dog. Den 6 oktober 1976. Det var en onsdag, precis som i år. Hon blev påkörd av en lastbil i närheten av där jag bodde. Livet blev sig aldrig likt för nån av oss efter den dagen. Vi var i den åldern när man tror att man är odödlig, och så hände det en så fruktansvärd sak! Det fanns ingen krishjälp att få på den tiden. Familjen fick nog heller ingen hjälp, skulle jag tro. Kanske av prästen. Det var så smärtsamt och jobbigt för alla att prata om henne så man valde att lägga locket på och låtsas som att ingenting hade hänt och som hon aldrig hade funnits. Jag kan inte tala för dom andra men jag hade behövt få prata om henne. Igen och igen och igen! Tills jag hade bearbetat olyckan och fått lägga den bakom mig.  Tills jag bara hade haft dom roliga och goda minnerna kvar. Och det finns sådana men dom är fortfarande så svåra att komma åt. 
Men jag kommer ihåg hur hon skrattade, att hon bara hade en smilgrop och spikrakt hår. Hon var otroligt söt och skulle ha blivit en riktig skönhet om hon hade fått växa upp.

Jag var till hennes grav idag. Det är 34 år sedan olyckan hände men fortfarande gör minnet ont.

Stalking!

Publicerad 2010-10-02 15:31:32 i Allmänt,

Min familj är förföljd. Inte av någon myndighet, terroristgrupp eller någon ur vårt förflutna. Nej, utan av en enda ynklig förvirrad människa. Inte vän eller ovän, bara flyktigt bekant till mina barn. Stan är liten och man springer på folk ocfh varann lite överallt utan att man för den delen blir vänner eller överhuvudtaget har något som helst förhållande med varann. Men det förstår inte denna människa!
Förra året var det min dotter som hade ett helvete med denna stalker! Och nu har det även drabbat mina söner! Vad ska man göra? Varför denna besatthet?

Jag hoppas verkligen att detta tar slut så att min dotter och min söner inte ska behöva känna obehag när de kommer i närheten av denna människa. "Bry dig inte om det" och "Låtsas inte om henne" har jag också sagt, men jag har insett att det inte är så lätt. Jag har förstått att det är svårt när allt mina barn gör blir till någon form av handling riktad mot denna person i denna persons fantasi! Denna person har ingen del i mina barns liv....men hon tror att hon har det.


Jag misstänker att du läser min blogg. och denna gång hoppas jag verkligen att du gör det!! Lämna mina barn i fred! Dom har aldrig och kommer aldrig att bli vän med dig! Det du håller på med hjälper inte dig att få några vänner. Inser inte du det? Ditt beteende är inte sunt.


Förföljelsesyndrom, stalkning, är att tvångsmässigt smyga på och förfölja en annan person. Det kan exempelvis handla om en psykiskt störd person som förföljer en känd person eller en person i sin umgängeskrets. Det kan även röra sig om att kontakta en person i sådan omfattning via telefon, brev eller e-post att det uppfattas som trakasseri.

Enligt Brottsföerbyggande rådet har mer än 600 000 personer i Sverige i åldern 18–79 år någon gång blivit utsatta för stalkning.

I facklitteraturen skiljer man mellan tre olika fall av syndromet:

  • Beteendet riktar sig mot personer i nuvarande eller tidigare umgängeskrets, till exempel tidigare förhållanden.
  • Beteendet riktar sig mot personer som för vederbörande är okända.
  • Beteendet riktar sig mot kändisar av något slag, det mest ovanliga fallet.

Det bör noteras att stalkning/förföljelse är lagligt i Sverige och kan användas i vissa syften, när det gäller att utreda ett brott. I andra syften skulle det vara olagligt att förfölja någon.

I dag saknas det en särskild bestämmelse om straff för systematiserad förföljelse. Förföljaren kan dömas för varje gärning som utgör ett brott men det saknas förutsättningar att betrakta helheten. Ett lagförslag har därför framlagts av regeringen 2010 om att straffbelägga stalking genom att införa brottet Olaga förföljelse.
(Ur Wkipedia)


Om

Min profilbild

Åsa

Årsmodell -63, 3 barns mor, teaterapa som helst bara vill sjunga och dansa.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela