AsaLindgren

"Irrar runt i universum"

Det är inte lätt!

Publicerad 2010-04-27 15:56:03 i Allmänt,

Jag undrar verkligen om det inte är svårare att vara förälder idag än vad det var förr! Jag menar inte att det är så många fler faror som hotar våra barn nu för tiden. Nej, det är svårare på andra plan. Det krävs föräldra-medverkan i allt barnen gör! Dagis, skola och fritidintressen, you name it! 


När jag var barn och tonåring (På stenåldern, skulle säkert mina barn tillägga!) så behövde inte föräldrarna ha så mycket kontakt med skolan överhuvudtaget. Det fanns ju ingen anledning till det heller! Respekt för läraren fanns bland eleverna och deras föräldrar. Vad är det som har gjort att den försvunnit? Idag är det svårare att klara skolan om man inte har föräldrar som bryr sig och ställer krav (och det finns det ju tyvärr barn som inte har det). Jag kan inte komma ihåg att det var mina föräldrar som ställde krav. Skolan och lärarna gjorde ju det däremot! 


Idag så verkar det också vara så att om ett barn vill satsa på något fritidsintresse så krävs det att föräldrarna ställer upp och hjälper till. Stackars de barn som har föräldrar som inte har tid eller ork, eller pengar.  Eller  helt enkelt skiter i ungens fritid! Hur går de för dem? Har de nån chans att slå sig fram i t ex nån sport? 


När jag var barn så bedrevs det olika aktiviteter i skolan på kvällarna och man prövade ju på allt! Jag lärde mig bl a  knyta makramé, sy korstygnstavlor, spela pingis och corona, lägga första-förband och på fredagarna blev vi t.o.m. lite småreligiösa för då var det dags för ”Fredagsträffen”! Man deltog i allt som dök upp och våra föräldrar var INTE med! Ingenting var på blodigt allvar. Huvudsaken var att man fick fika.
Idag är det ju så att man oftast måste börja med att köpa nån dyr utrustning, och det är ju inte alla som har råd med det.... 


Det är inte lätt att vara barn idag men verkligen inte lätt att vara förälder heller! Det finns många tillfällen till att få känna sig misslyckad! 


Det var dagens fundering!

Kolla här!!

Publicerad 2010-04-22 22:24:14 i Allmänt,

Min son Erik har spelat med Raubtiers sångare Per Hulkoff! Det är Erik på gitarr till vänster med randig tröja! Det är min kusins pojke Sebbe på trummor.

Pengar är väl ändå inte allt....?

Publicerad 2010-04-20 13:49:47 i Allmänt,

Varför är det alltid så mycket månad kvar i slutet av pengarna? Tänk om man skulle kunna krympa ner antalet dagar i en månad? Om man kunde det, DÅ skulle pengarna räcka! Det är inte lönen som är för låg....Det är månaden som är för lång! Nästa lön ska också räcka till sååå mycket! Sonen behöver ny jacka, bilen skulle behöva få handbromsen fixad och jag skulle behöva nya walking-skor. Sen har jag en dotter som tar studenten och ev ska flytta till egen lägenhet. Suck och Voj voj.....Walking-skorna får vänta till en annan månad....Eller en annan sommar!

Jag hoppas att det löser sig någon gång och att jag slipper bära denna ständiga förbannade oro varje månad. Det kan bara inte vara meningen att det ska vara så här jämt!

 

Sådärja! Det kändes skönt att få gnälla lite. Det är inte så att mitt liv innehåller bara elände just nu. Nej då! Det finns många glädjeämnen. Bäst är ju naturligtvis de som inte kostar pengar.

Jag fick faktiskt  presenter häromdagen som gjorde mig väldigt glad. Den ena var en hårborste! Denna hårborste gjorde mig glad på många sätt. Dels behövde jag den, men mest var det för att en person (som betyder jättemycket för mig) hade hört mig svära över min gamla som var trasig och  ville göra mig glad! Den andra presenten var choklad i en liten -formad ask . De som känner mig vet att jag älskar choklad och denna choklad var verkligen jättegod!  Jag blev himla glad över dessa presenter och känner mig lite (men bara liiite) bortskämd.

 

Klart Slut!

Om

Min profilbild

Åsa

Årsmodell -63, 3 barns mor, teaterapa som helst bara vill sjunga och dansa.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela