AsaLindgren

"Irrar runt i universum"

22/1-10

Publicerad 2010-01-22 17:01:47 i Allmänt,

Så var denna vecka till ände....
Jag har inte varit på jobbet sen i måndags...Är sjuk. Förkylning och andningssvårigheter. Idag var jag till vårdcentralen och fick träffa en sjuksköterska. Hon kollade mina lungor, lungkapacitet och blodtryck. Lungorna lät "rena" sa hon men hon hörde att jag hade tungt att andas. Med tanke på att jag får samma besvär på våren när snön tinat och marken börjar torka upp så kan jag ha astma . Ingen höjdare direkt men bara jag får medicin som underlättar andningen så är jag nöjd. Jag ska tillbaka på måndag för mer undersökning av lungorna (spiometri) och sen på tisdag får jag träffa läkare.

På måndag ska jag även börja nyttja julklappen som jag fick av min dotter och hennes pojkvän. 1 månads träning på Nautilus. Har bokat tid men en instruktör. Borde ha börjat direkt efter jul men det har jag inte pga mina andningsbesvär. Nu tänkte jag börja men det blir inget som tar för hårt på flåset. Konditionen tar jag sen när jag fått ordning på andningen. Det känns lite kymigt att man måste hålla sig i stillhet mest! Jag som brukar röra på mig så mycket! Nu blir det bara stillsamma promenader...

Ikväll planerar jag aktiv TV-tittning och "fredagsmys" med Johan. Hmm...Kanske man skulle lyckas tillaga nått sött och sliskigt av de ingredienser som redan finns i mitt skafferi och kylskåp? Det kan nog bli riktigt spännande! Grädde finns...Och After eight!


På måndag kommer lönen och då får man fylla på matlagret igen!

Såna här dagar kan man kalla kalla!

Publicerad 2010-01-08 11:07:40 i Allmänt,

Kylan håller staden i ett ishårt grepp. Bilarna "galopperar" längst gatorna på fyrkantiga hjul och det det enda man ser av de påbyltade människor man möter är en rödfrusen nästipp omgiven av rimfrost! Vanliga samtalsämne vid fikabordet är frusna vattenledningar och priset på ved och pellets.
Igårkväll mätte termometern utanför mitt fönster -32,7. Mycket kallt, kan man tänka men ändå inte så kallt som januari 1999 då termometern visade -42 grader!! Det kallaste jag någonsin upplevt! Jag kommer ihåg att allt var så kusligt tyst ute. Det kändes som om luften hade frusit till is och man funderade på hur kallt det kunde bli innan alla frös ihjäl! Den vintern varade kylan i 2-3 dagar för att sedan inom loppet av 2 dagar förvandlas till rena blidan ( nästan nollgradigt)! Guud vad det var skönt!

Men tänk om omvänd situation skulle hända sommartid? Från 40-gradig hetta till plötslig frost! Vilken katastrof!! Alla odlingar skulle bli förstörda och priset på potatis och spannmål skulle stiga till skyarna! Nej usch! Inte tänka såna tankar mer. Nu ska vi bara vara glada att det inte blåser ute för DÅ skulle det vara ännu kallare!!Rattmuff på

Om

Min profilbild

Åsa

Årsmodell -63, 3 barns mor, teaterapa som helst bara vill sjunga och dansa.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela