AsaLindgren

"Irrar runt i universum"

Tänkvärt!

Publicerad 2008-11-28 18:34:26 i Allmänt,


Dust In The Wind

by Kansas


I close my eyes,
Only for a moment and the moment's gone
All my dreams,
Pass before my eyes, that curiosity

Dust in the wind, all we are is dust in the wind

Same old song,
Just a drop of water in an endless sea
All we do,
Crumbles to the ground, though we refuse to see

Dust in the wind, all we are is dust in the wind
Dust in the wind, all we are is dust in the wind

Don't hang on,
Nothing last forever but the earth and sky
It slips away,
And all your money won't another minute buy

Dust in the wind, all we are is dust in the wind
Dust in the wind, everything is dust in the wind

En erfarenhet rikare!

Publicerad 2008-11-27 22:34:21 i Allmänt,

Idag har jag och Erik (min son) blivit en erfarenhet rikare! Vi har tappat bort bilen i det nya köpcentrumets parkeringshus!  (Hur fan...?) Ja, det var enkelt! Vi kom bara ut genom en annan dörr än den vi gått in genom!

Var nyss och såg T-schoolbands konsert på Folkets Hus. Linnea var med och lirade. Jag har varit och sett deras olika uppsättningar genom åren men det här var tamejtusan det bästa hittills! Det är himla kul att se alla dessa talangfulla ungdomar.

Jag har ganska mycket On My Mind just nu. Jobbet, pengar (som jag aldrig har), julklappar, ett möte som blev inställt, urskog som hotas av avverkning, val som man står inför ibland + en massa annat tjafs. Jag tror jag skulle behöva en god natts sömn så skulle kanske allting klarna och jag skulle veta vad jag ska göra med resten av mitt liv.
 
Sov gott! 

Ris

Publicerad 2008-11-20 22:54:56 i Allmänt,

Idag har jag känt mig lite mobbad av en person i min omgivning som tydligt visade att jag inte hör till! Det började med snäsiga ord åt mig på morgonen. Till alla andra runt omkring mig så var det leende och uppmuntrande ord men när jag hade en sak att säga så kom det: "Du får vänta på din tur! Jag måste prata med (piiip) först!!" mycket snäsigt och irriterat! Det hade varit helt ok och förståeligt om jag hade avbrutit någon eller så men det gjorde jag inte! Jag borde ha skrikigt "Jag kan ju FÖR FAN inte läsa tankar! Hur FAN skulle jag ha kunnat ana att du skulle säga nåt åt (piip) just nu?" Jag borde ha gjort det men istället blev jag tyst och ville inte säga någonting alls.
Sen fortsatte det under dagen med att personen gick runt och var så trevlig mot alla och pratade på.....men inte mot mig. Jag fanns inte.

Nu känner jag den här personen och vet att personen har dagar när humöret absolut inte är på topp! Men vad ger det personen för rättigheter att vara taskig mot mig? Varför ska jag tåla det? Och denna person är inte den enda som tror att man kan säga  vad som helst och bete sig hur som helst mot mig och att jag bara ska tåla det. Det är det som är det märkliga! Jag respekterar och visar  andra människor hänsyn. Kan jag inte få det då tillbaka?

Nej! Till alla er som tar er friheten att vara taskiga mot mig vill jag säga: SKIT PÅ ER!


Nu har jag ju tur och lycka att alla inte är såna och till er andra vill jag ge en JÄTTEKRAM

Gran mitt i stan!

Publicerad 2008-11-19 22:34:22 i Allmänt,

Snart börjar julen välla över oss! Idag när jag var ut på lunchen och sneddade över torget så såg jag att granen stod där.....oklädd....mitt i rondellen!


Jag hoppas att ingen kör in i den i år heller!
Granen står så grön mitt i rondellen
      Granen står så grön mitt i rondellen
      Trallalalala Lalalalala Lalalalala Lala 

Utmanad again!

Publicerad 2008-11-18 21:02:47 i Allmänt,

Jag har blivit utmanad av Veronica

Tre saker som skrämmer mig:

Att mina barn ska drabbas av något ont
Naturkatastrofer 
Att tvättmaskinen ska gå sönder


Tre personer som får mig att skratta:

(Får jag säga bara 3?)
Anna-Lena
Kusin Katarina
Soile

Tre saker jag älskar:

Stugan i Nikkala
Min egen säng
Applåder

Tre saker jag hatar:

Stress
Baktaleri
Svartsjuka

Tre saker jag inte förstår:

Hur nån kunde komma på tanken att skapa atombomben
Hur någon kan utnyttja barn sexuellt
Hur någon kan utnyttja djur sexuellt

Tre saker som finns på mitt skrivbord:

Ett headset
En digitalkamera
Kladdpapper

Tre saker jag gör just nu:

Skriver detta;)
Funderar på att ta mig en kopp The
Hänger tvätt

Tre saker jag vill göra innan jag dör:


Se New York
Spela en dramatisk roll på en större scen
Sjunga med en rockband live

Tre saker jag kan göra:

Vrida mina underarmar
Göra en pålstek
Kroppkakor


Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:

Fågelsång
Vågor som rullar in mot stranden
Coldplays Fix You

Tre saker jag skulle vilja lära mig:


Dansa salsa
Spela piano
Att prata finska flytande

Tre favoriträtter:


Mammas köttbullar med mos
Lasagne
Kroppkakor


Tre personer som jag utmanar:

Anna-Lena  , Kajsa   och Linnea

Skriv under!

Publicerad 2008-11-14 10:49:42 i Allmänt,

Här kommer en uppmaning till er alla: Skriv under!

http://www.djurensratt.se/portal/page?_pageid=33,7220249&_dad=portal&_schema=PORTAL

Det är ju fruktansvärt vad som framkommit i expressen den senaste veckan! Visst visste man att det fanns (även om man inte vill veta) men man (i alla fall jag) trodde att det rörde sig om enstaka sjuka djävlar som utförde dessa dåd i ensamhet och att de dessutom kände skam över sina sjuka drifter och aldrig skulle ha berättat för någon levande själ om vad de gjort. Och så får man läsa att det finns nätverk för dessa personer, där de kan få hjälp och tips att utföra sina gräsliga handlingar!
Jag kan då säga att jag hade ALDRIG kunnat lura mig in i ett sådant nätverk och låtsas ha detta sjuka intresse som expressens reporter gjorde. Mina skådespelartalanger hade aldrig räckt till för att dölja min avsky. Hade jag dessutom sett den s.k. "Huvudmannen" förgripa sig på en hund så hade jag inte kunnat hejda mig. Jag hade nog  slagit ihjäl honom! Nä, nu överdrev jag lite......Men jag hade nog "bjudit" honom på en avsugning av en hungrig alligator eller grizzlybjörn!

Vad är det för fel på dessa människor som förgriper sig på djur? Att de sedan påstår att djuret ville!? Men hur jävla (ursäkta språket) korkad och full av skit kan man vara utan att bi inspärrad på livstid på vatten och bröd?  En av männen hade försvarat sig med att påstå att en häst eller ko som inte vill sparkar ju bakut. Förvisso! Men de som kan någonting om hästar vet om att om du går tryckt mot baken på den så har den svårare att sparka för den kan inte få till nån kraft i sparken då! Det är jävligt synd det, för hästen borde ha sparkat huvudet av den förövaren!

I Expressen kunde man läsa: "Huvudmannen sitter på hela kontaktboken till nätverket (För min del får han gärna trycka upp kontaktboken i sin bak! (Åsas anm)):
- Det är tolv personer från chatten som kommer från Växjö och sen är det många från hela Blekinge. Från Göteborg är det också ganska många, men från Stockholm och uppåt är det nästan ingen, säger han."
Då kommer min fråga: Vad är det för fel på Växjö? Ärftliga defekter, eller vad?

Till alla ni som läser min blogg: Skriv under! Detta måste bli straffbart!

Hej mitt vinterland....!

Publicerad 2008-11-13 12:24:57 i Allmänt,

Kom i säng igår strax före midnatt och då var allt mörkt, dystert och trist. Gissa om jag blev förvånad  när jag vaknade och såg att marken var täckt av gnistrande vit snö! Jag hojtade till som Gert Fylking: "Äntligen!"
Tänk att man ännu vid 45 års ålder kan bli lycklig när första snön faller! Visserligen är man ju dödligt less snön innan våren, men just nu känns det härligt! Sol, klarblå himmel, gnistrande vit snö och några minusgrader. Perfekt, alltså!

Detta är min "tjänsteutsikt" (alltså utsikten från jobbet) idag 13/11 -08!


Sonica (, alltså) hoppade upp på fönsterbrädan, såg snön, hoppade ner igen och sprang till ytterdörren och jamade. Hon ville ut och leka i snön! Tyvärr kan vi ju inte släppa ut henne istan och mitt hjärta blödde när jag såg hur gärna hon vllle ut. Jag ska sätta selen på henne och ta ut henne när jag kommer hem ikväll.

Tjingeling!

Tisdagsgrubblerier!

Publicerad 2008-11-11 10:52:37 i Allmänt,

I morse gick jag runt och grubblade över skövlingen av Borneos regnskogar. Det är sant, jag gjorde det! Igår läste jag ett reportage på Expressen.se om att forskare slagit larm om  att orangutangerna kommer att dö ut om ca 10-15 år om skövlingarna fortsätter, och då började jag grubbla.
Det är inte så att detta grubblande över världssituationen är något nytt för mig. Nej, jag har alltid varit en sådan person som brytt mig! När jag var yngre så var jag medlem i Greenpeace, Nordiska Samfundet mot Plågsamma Djurförsök och WWF, jag deltog i demonstrationer för Fred på jorden och mot Arbetslöshet, Djurförsök och Kärnkraft, jag ondgjorde mig högröstat över miljöförstöring, orättvisor i samhället och över frågor som gällde jämlikhet mellan könen. Då var man ung och orkade kämpa för någon viktig Sak. Man var övertygad om att man kunde åstadkomma någon förändring någonstans i världen bara man gapade högt nog!


Nu har man blivit äldre och tröttare och man inser att det är svårt och tungt att åstadkomma någon förändring i världen med att demonstrera eller gapa i lilla Haparanda. Men.....jag har inte slutat tänka och grubbla! Som nu, över Borneos regnskogar. Det är ju inte bara orangutangerna som berörs. Hela Moder Jord blir lidande! Och allt p.g.a. den ekonomiska vinning som exporten av dessa träd leder till! Denna regnskog som är så livsviktig för allt liv på jorden blir till bl.a. möbler och golv som ska smycka våra hem!  Vad kan vi "vanliga människor" göra för att försöka stoppa dessa skövlingarna? Sånt går jag och grubblar över en regnig tisdagsmorgon i november innan jag ska till jobbet.


Till Dig som sedan slängde ur dig kommentaren "Du ser ju aldrig någonting!" bara för att jag inte lagt märke till ditt smutsiga hår, så vill jag bara säga:

Jag hade lite allvarligare saker än hår att tänka på och jag ser faktiskt längre bort och mer än min egen spegelbild. Imorse så såg jag faktiskt Borneos regnskogar!

Seeg!

Publicerad 2008-11-09 22:17:59 i Allmänt,

Idag har det varit en seeeeg dag! Det har varit fest både fredag och lördag och jag har haft kul! Igår var det pubafton på Seskarö med härliga vänner som avslutades med en efterfest till fram på morgontimmarna. Det var som på den gamla goda tiden när vi orkade vara partypinglor!
Än är vi inte döda, tjejer! Kom ihåg det! En glad fest med mycket skratt och dans gör att livet känns ljusare! Eller hur?

Nu gäller det alltså att orka ta sig upp imorgonbitti! Men det ska nog (förhoppningsvis) gå bra!

Salut!

Bloggtorka?

Publicerad 2008-11-06 19:45:36 i Allmänt,

Det verkar som om jag drabbats av bloggtorka! Hittar ingenting intressant att skriva om. Egentligen finns det väl massor att skriva om men jag känner ingen riktig inspiration, liksom.

Idag har jag varit ledig. Kände att jag behövde en dag till fönstertvätt. Det var nog i sista minuten för det var -10 grader imorse när jag steg upp! Jag hade Freja hos mig också för hussen hade åkt till Pajala i ett tjänsteärende. Vi hade det riktigt trevligt, Freja och jag! Vi var ute och promenerade några gånger. Vi hann besöka min moster bl.a. Jag kom på att jag nog har blivit gammal nu. Jag menar, jag tar ledigt för fönstertvätt! Herregud!

I helg blir det två fester (om allt går enligt planerna)! En imorgonkväll här i stan och en på lördag på Seskarö! Det blir pubafton på ön och denna gång ska jag inte jobba! Tacobufé, trubadurer och billig öl! Ja, trevliga och roliga vänner blir det också (förhoppningsvis)! 

Tjenixen!

Om

Min profilbild

Åsa

Årsmodell -63, 3 barns mor, teaterapa som helst bara vill sjunga och dansa.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela