AsaLindgren

"Irrar runt i universum"

Såna här dagar kan man kalla kalla!

Publicerad 2010-01-08 11:07:40 i Allmänt,

Kylan håller staden i ett ishårt grepp. Bilarna "galopperar" längst gatorna på fyrkantiga hjul och det det enda man ser av de påbyltade människor man möter är en rödfrusen nästipp omgiven av rimfrost! Vanliga samtalsämne vid fikabordet är frusna vattenledningar och priset på ved och pellets.
Igårkväll mätte termometern utanför mitt fönster -32,7. Mycket kallt, kan man tänka men ändå inte så kallt som januari 1999 då termometern visade -42 grader!! Det kallaste jag någonsin upplevt! Jag kommer ihåg att allt var så kusligt tyst ute. Det kändes som om luften hade frusit till is och man funderade på hur kallt det kunde bli innan alla frös ihjäl! Den vintern varade kylan i 2-3 dagar för att sedan inom loppet av 2 dagar förvandlas till rena blidan ( nästan nollgradigt)! Guud vad det var skönt!

Men tänk om omvänd situation skulle hända sommartid? Från 40-gradig hetta till plötslig frost! Vilken katastrof!! Alla odlingar skulle bli förstörda och priset på potatis och spannmål skulle stiga till skyarna! Nej usch! Inte tänka såna tankar mer. Nu ska vi bara vara glada att det inte blåser ute för DÅ skulle det vara ännu kallare!!Rattmuff på

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2010-01-15 12:34:17

Men fy farao, har de varit så kallt, minns jag inte:o)

Postat av: veronica

Publicerad 2010-01-15 12:34:47

Men fy farao, har de varit så kallt, minns jag inte:o)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Åsa

Årsmodell -63, 3 barns mor, teaterapa som helst bara vill sjunga och dansa.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela