AsaLindgren

"Irrar runt i universum"

Jazz och blues!

Publicerad 2008-06-29 11:37:19 i Allmänt,

Det är Jazz och Bluesfestival i Haparanda just nu. I fredags var jag och lyssnade till bluesbandet Desoto som lirade på statt. De var riktigt bra! Tung och härlig blues! Dansgolvet fylldes snabbt av danssugna bluesfantaster som stod och gungade till det härliga bluessoundet.

Igår (lördag) tog Linnea och jag en promenad med Freja och råkade hamna på torget där en tjej (vet inte vem hon var) stod och sjöng. Hennes band bestod av en gitarist och en basist. De spelade egna låtar men även covers. När de spelade U2:s "One" och hennes härliga röst ljöd över torget så reste sig håren till och med på mina orakada smalben.

Igårkväll var jag på ett 40-års kalas. Det var Britt Laajala som fyllde år och hade fest. Festen avlutades med att vi åkte iväg till Anders Kök & Bar (eller vad fan det nu hette igen!) där ett rockabillyband spelade. Det var fart på dansgolvet och kalorierna från smörgåstårtan förbrändes snabbt 
Kvällens raggningsreplik: "Har du körkort?" Ja, svarade jag. "Då kanske du kan få köra min amerikanare nån gång!"

Nu närmar sig premiären! Ena dan är man nervös för att det inte ska komma nån och kolla och nästa är man nervös för att det ska  komma nån och kolla. Ros-Marie (eller Pia, som jag känner henne som) Barmosse, regissör på Tornedalsteatern, har varit och kollat in en repetition och hon gillade vad hon såg (sa hon iaf). Hon skulle komma ikväll igen. Det betyder mycket de tips vi får från henne, eftersom vi alla står på scen och inte har någon regissör i denna pjäs.

Vi syns!

Annonsering!

Publicerad 2008-06-25 23:39:09 i Allmänt,

Eftersom vi försöker annonsera på alla tänkbara ställen så sätter jag upp en affisch här också:


Tröttsamt!

Publicerad 2008-06-23 23:29:46 i Allmänt,

Nu har semestern äntligen börjat och jag är jättetrött?! Jag fattar inte! Jag sover men det känns som om jag kan sova hur mycket som helst, jag får inte nog !  Och vädret är skit! Inte undra på att man är trött.

Imorgon kommer Anna-Lena hem från Grekland och vi har teaterträning på kvällen. Stackar´n hinner knappt kliva av planet förrän hon ska stå på scen, men vi måste tyvärr träna. Tiden rinner iväg och vi börjar känna oss lite smått panikslagna. Vi hade sångträning igår och jag tyckte att det gick såå dåligt för egen del att jag undrar vad jag utsätter mina vänner i truppen för! Deras insatster var helt okey medan jag lät som en mistlur. Jag borde nog hålla tyst!

Jag fick himla bra tips på uppdateringar av  "sju sorters blommor". Tygblommor, sju sorters sillar (det går säkert bra med ABBAs olika inlagda sillar) och sju glas vin (tips från Catharina som säger "du kan inte ana hur många snyggingar som bor i denna stad efter sju glas vin...för att inte tala om hur snygg man själv blir.!") Själv tänkte jag nästan prova Sju sorters snapsar men jag hann hejda mig!

Och du Sussi! Såpopera om desperata singlar finns redan! Bonde söker fru, Ensam mamma söker, Frusna män söker kärlek etc etc!
 
Fridens liljor!

Sju sorter!

Publicerad 2008-06-19 12:28:24 i Allmänt,

För singlar innebär ju midsommarafton lite mer arbete än för icke-singlar! Sju sorters blommor ska  plockas och läggas under kudden. Bäst att börja förbereda sig: Ut på balkongen och blicka ner över Timmermansgatan. Grannarna mitt emot ser ut att ha en massa olika blommor i deras rabatt. Hm..Där borde man väl kunna norpa några! De andra villaägarna efter gatan borde väl också ha lite sorter, så sju sorter får jag nog ihop utan att behöva gå så långt.
Som barn fick jag höra av en gammal tant att det inte räckte med att bara plocka sju sorters blommor. Nä, dessa blommor skulle plockas under tystnad (jag kan vara tyst) samtidigt som man gick och klättrade baklänges över sju gärdsgårdar. Ut på balkongen igen... Ingen gärdsgård i sikte åt nåt håll. Det här blir svårt. Jag får nog backa över halva Sverige innan jag har fått ihop sju stycken! Kom även på att det blir svårt att knycka blommor av grannarna. Det är ljust hela natten! Dessutom har jag ju pollenallergi så det kan ju hända att jag reagerar mot blommor under kudden också.

Ett annat gammalt knep jag hörde om när jag var barn var att man skulle äta salt silll och sen gå sju varv runt brunnen baklänges (varför alltid baklänges?) och då skulle ens tilltänkta komma och erbjuda vatten mot törsten (Herregud! Det var ju frågan om hallucinationer!) Ut på balkongen igen....Den enda brunn jag ser  är gatubrunnen. Kan inte dessa knep uppdateras så att det passar in i dagens miljö? Nej, jag får nog hålla mig till sju sorters kakor och hoppas att det fungerar.

Tjenixen!

Midsommarafton...fy!

Publicerad 2008-06-19 00:24:50 i Allmänt,

I övermorgon är det midsommarafton. Suck! Jag vet inte rktigt varför, men jag har aldrig gillat midsommarafton riktigt. Jo förresten, midsommar var skoj när jag var barn! Det var den dagen man fick ta sommarens premiärdopp i havet. Jag och min syster fick den traditionella midsommar-slanten som räckte till godis, en Kalle Anka-pocket och ett par badtofflor.  Vi brukade få sova över i tältet på gräsmattan eller i våran stuga, bara hon och jag. Det var spännande! Jag kommer ihåg en misommar när jag var ca 10-11 år. Anita och jag sov över i stugan. Vi hade godis, en bandspelar och en Elton John kassett med en liveinspelning. Jag sjöng med i låtarna fastän jag inte kunde texten. "Lucy in the sky with diamonds" blev "Lucy in the sky with a german". Vi skrålade ikapp till "Your song". Då var midsommaraftnar roliga och livet var enkelt!

Ju äldre jag blev desto mer ångestladdat blev det här med midsommarafton. Min första kille svek mig på vår första gemensamma midsommarafton. Han for iväg på en fest som var roligare än mig och dit jag inte var bjuden. Sen kom några år då jag oftast fick vara den nyktra, skötsamma chauffören som tog order om att köra hit och dit och kors och tvärs. Det kändes som om jag inte tilläts att ha roligt.
När ungarna kom så försökte jag fira midommar för deras skull och det kändes rätt bra. Sen fick barnens far ett sånt jobb som innebar att han var spindeln i nätet för midsommaraktiviteterna på Seskarö. Det innebar att han for iväg hemifrån tidigt på morgonen och var borta nästan hela dagen. År efter år var det så, men det var hans jobb. Det hade stor betydelse för byn. Men för mig så var det inte så kul. När ungarna blev större så började jag också hjälpa till med byns midsommaraktiviteter.

Tyvärr så förknippar jag midsommarafton med stress och många dåliga humör. Jag vet inte ens hurdan midsommarafton jag skulle vilja ha längre! Men det är ju också så att "har man inte för stora krav så blir man heller inte besviken".

Toodelidoo!

Tidsbrist!

Publicerad 2008-06-16 23:11:56 i Allmänt,

Tiden börjar rinna ut för Dramix! Den 3 juli så har vi premiär. Vi har ännu stora luckor i replikminnet, sångtexterna kan vi inte utantills, stämmorna sitter inte och Anna-Lena befinner sig  i Grekland. Alltså är det precis som det brukar vara veckorna innan premiär - fullkomligt kaos! Men det gäller att ha is i magen och inte tänka så mycket på det för då kan man lätt drabbas av panik. Nej inte tänka, bara göra! Det har ju gått bra hittills så varför skulle det inte göra det nu? Å andra sidan så kan det här vara första gången det går åt h-vete...Varför skulle det inte kunna göra det? Ta det lugnt nu! Andas djupt! Jag börjar semestern nästa vecka och då kan jag lägga ner mer tid på teatern. Har suttit och tagit ut stämmor till "I hate myself for loving you" på keyboard idag. Det är inte så lätt när man inte kan spela keyboard egentligen! Kan ju inte ens noter. Det enda jag har är mitt gehör så jag får "leta" bland tangenterna efter "passande" toner.

Jag och några kompisar var ut i lördags. På det nya stället som jag inte riktigt kan namnet på. Det var kul! Hade ett litet anfall av åldersnoja idag men det kan nog bero på sömnbrist. Det blev alldeles för lite sömn i helg och det verkar hopplöst att ta igen.Jag är kattvakt åt min dotters pojkväns katt i veckan. Han (dotterns pojkvän alltså) är och jobbar i Ö-vik och dottern bor på Seskarö i veckan för att hon har sommarjobb där och en häst (som hon har hand om) på grönbete. Kvar i stan blev alltså jag och katten Samus! Hon är en kattunge på ca 6 månader och jättevild! Hon är och klättrar överallt och sen vill hon suga mig i armvecket när hon blir gosig! Det gör faktiskt skitont! Det värsta är ju att jag inte får sova min skönhetssömn!

Nä, nu ska jag sätta på mig en långärmad tröja (så att Samus inte kommer åt mina armveck), gå och lägga mig och försöka ta igen lite sömn. Har mulit-mycket att göra på jobbet i veckan också, och i morgonkväll teaterträning! (Djupt andetag!)

Tjing Tjong!
 

Skolavslutning och nattvandring!

Publicerad 2008-06-13 23:54:40 i Allmänt,

Min äldste son har slutat 9:an och gick ut med fina betyg! Förra året hade hans betyg sjunkit rejält men det är väl inget ovanligt när man går i 8:an. Jag kommer själv ihåg att skolan kändes meningslös och skolåret hur låååångt som helst. Men nu under året i 9:an så hade Kalle gjort en uppryckning och hans betyg hade förbättrats betydligt och det blev jag glad över! Jag och Linnea gick på avslutningen i kyrkan och Kalle var fanbärare. 

Linnea har äntligen bestämt sig för att sluta i Kalix och börja andra året på NV i Haparanda. Jag är lättad över det! Hon har varit så slutkörd under hela året. Hon har definitivt inte velat ge upp, ridutbildningen var nog rolig, men till slut insåg hon nog vad som var bäst för henne. När man svimmar på busstationen i Kalix och måste åka ambulans till sjukhuset då kan man inte säga att man inte har kämpat och försökt. Hon har nog drabbats av nån grad av utbrändhet! Jag hoppas att hon får tillbaka glädjen och orken. Hon är så duktig på allt hon gör men inser inte det själv. Det är så himla viktigt att lära sig vara nöjd över sig själv ibland!

Jag har gått och blivit Nattvandrare! Vi var ute, ett gäng i kyckling-gula jackor, igår kväll när det var skolavslutning. Visst fanns det fyllare men det fanns även många nyktra ungdomar ute på stan. Stötte på en hel del bekanta ungar och ungar till bekanta och det märktes att de trodde att man var där för att man var nyfiken och skulle skvallra men det är väl inte riktigt det nattvandrandet handlar om! Ingen var dock så full att vi fick ta hand om honom/henne. Det kändes som om man gör en god insats och jag kommer att nattvandra fler gånger. Trots den gula jackan!

Imorgon ska jag nog gå ut på krogen! Kanske....! Det nya Ponderosa (som visst skulle heta anders..... and-ers.....? What ever!) har invigning i helg och jag och några tjejkompisa tänkte ev gå dit imorgon. Om man nu orkar.

Natti natti!

Mobiltelefoner!

Publicerad 2008-06-08 12:53:11 i Allmänt,

Jag har skaffat mig en ny mobiltelefon! En Nokia 3110 Classic! Säkerligen inte en med de senaste finesserna, men vem behöver sånt? Anledningen till den nya mobilen är att Telia ringde mig för nån vecka sen och eftersom mitt abonnemang var olåst så erbjöd de mig en mobil till förmånligt pris om jag låste abonnemanget i 24 månader. De hade några modeller att välja mellan så killen från Telia frågade mig vad jag ville göra med min telefon. (??) "Prata i den" sa jag. Killen skrattade artigt och sa "Ja ja, men förutom det?" och sen drog han en massa exempel och tekniska benämningar som jag inte alls hängde med i.  Jag hade lust att fråga honom om det fanns nån modell som kan byta däck på bilen , men jag vågade inte. Han kanske inte hade nån humor! Nåväl, killen bedömde mitt behov och föreslog denna Nokia 3110 Classic (den kanske hade "okunnig-tant" stämpel).

Min förra mobil hade fler funktioner än den nya. Den var som en överlevnadskniv men jag hittade aldrig pincetten. Den hade bl a kompass (väldigt välbehövligt) och  termometer. Den bästa funktionen på den mobilen, som tyvärr min nya saknar, var ficklampa! Den hade jag användning för många gånger. Bl a den gången när jag slängde soppåsen och min ring råkade följa med i soptunnan. Jag har en ring som saknar värde för andra men som har känslomässigt värde för mig. Min pappa som dog när jag just hade fyllt 18 år hade en ring på sitt ringfinger som jag brukade försöka ta bort när jag var liten. Det gick inte för ringen var som fastvuxen i fingret. Den hade suttit där sen han var i tonåren, berättade han. När han dog så fick ringen. Först hade jag den i en kedja runt halsen men sen kom jag på att jag kunde ha den på mitt pekfinger. Den är av rostfritt stål, har en nött örn (eller annan rovfågel) med utbredda vingar på och är värdelös, men inte för mig. Denna ring råkade jag alltså kasta i soptunnan! Men med Sussis hjälp och min mobilficklampa hittade jag den!

Hur många av funktionerna som finns i mobilerna använder vi egentligen? Varför görs bara mobiler för ungdomar? Varför gör man inte mobiler med färre men mera användningsbara funktioner? Exempelvis:

För den resande mannen  med rakapparats-funktion och liten necessär
För kvinnan på språng med sminkspegel och hårtorks-funktion
För småbarnsföräldern med febertermometer och babysitter-funktion
För den sjuke med blodtrycksmätare och medicindosett
För festprissen med drinkmixer, alkoholmätare (så man vet när man törs köra bil igen) och karaoke-funktion
För den äldre med wide-screen display och förstoringsglas
För singeln vibrator finns ju redan så resten kan man ju fantisera ihop och lönfack för kondomer
För hemmafiaxaren med tumstock och skuvdragar-funktion
För den nyfikne med polisradio-funktion

Det finns ju hur mycket som helst att göra!
Min nya mobil hade bara "softa" signaler så jag hörde ju inte när det ringde. Jag måste ha nåt som skrämmer skiten ur mig för att jag ska reagera! Sofia hade Finlands bidrag till eurovision song-contest på sin och skulle ge den till mig via bluetooth... Ähum.Det slutade med att hennes dotter Sandra som går ut 6.an fick hjälpa oss. Varför gör man inte mobiler som vi kan använda och förstå oss på? Det borde kanske finnas en övre åldersgräns och den har vi passerat för länge sen!

Det var andra tider när telefonen satt fast i väggen och man var tvungen att ha koll på vad klockan var för att komma hem i tid!

Tjingeling!

Blå, blå vindar och vatten!

Publicerad 2008-06-03 21:48:42 i Allmänt,

Idag har vi haft friluftsdag från jobbet. Efter lunch åkte vi ut med båt till Sölves stuga som ligger på en ö utanför Riekkola. Förra sommaren brann stugan ner och har nu under vinter/våren byggts upp igen.  Nya stugan var jättefin! Tanken var att vi skulle ha lite kubbspel och sånt men vi blev bara sittandes i solgasset och njöt av livet. Kristina och jag provade på hur den nya bastun var att bada i och det var härligt!
Vi åt middag (laxsoppa) och efterrätt (IKEAs äppelpaj m vaniljsås) och drack vin til (På en tisdag? Skandal!). Efter middan så reste vi flaggstången, hissade upp vimpeln (felväg först) och brast ut i "Du gamla, Du fria". 
Det var en helt underbar dag!

               

Någonting som inte är så härligt är att jag har börjat känna mig stressad igen och jag vet inte riktigt vad det beror på. Jag har sovit uruselt de sista nätterna och jag har tappat matlusten. Jag märker inte av hungern förrän jag känner mig svimfärdig och jag kan inte somna om jag inte läser tills jag somnar med näsan i en bok. Om jag lägger bort boken och bara försöker slappna av så börjar tankarna rusa runt i mitt huvud och jag kommer på en massa saker som jag borde ha gjort och som jag har glömt bort! Det är som att när jag försöker somna så sätter hjärnan igång ett felsökningsprogram och när det hittar nån bortglömd tanke så plockas den fram och jag blir klarvaken! Förra natten när jag låg och snurrade så kom jag plötsligt ihåg att jag inte hade bokar hotellrum i Umeå till nästa måndag!!  Jag ska dit på tjänsteresa och träffa regionens övriga riskvärderare på tisdag men åker dit på måndagen redan. Jag höll alltså på att glömma bort att boka rum!!

Måntro vad felsökningsprogrammet hittar för bortglömd tanke nästa natt då? Kanske min bankomatkod!?

Hej svejs!

När fan blir gammal...

Publicerad 2008-06-01 23:58:39 i Allmänt,

...så blir hon pollenallergiker! Vilken helg det har varit! Äntligen kom värmen...och med den en jäkla massa pollen, Det har varit jättebesvärligt med nys-attacker som närapå leder till hjärnskakning, ögon som kliar så man blir vansinnig och rinnande näsa. Trots mediciner, receptbelagda och receptfria, så kvarstår besvären. Nå, jag kan ju andas i alla fall.

Så var helgen till ända igen. Jag hade min "guddotter" Freja hos mig fredag-lördag för Hennes husse var på militärövning. Vi hade det jättemysigt. Hennes luktsinne är helt otroligt! Jag har haft hundar förr men denna hunds nos är i en klass för sig! Hon kanske inte är en Beagle enbart? Hon kanske är en Blodhundsbeagle? En "Blodle"? Hon kanske kan jobba undercovered som knarkhund när hon blir stor? Med jakthund som täckmantel?
Under de 2 dagar hon var hos mig så fick hon vara med om lite annorlunda saker. Hon fick vistas på balkongen och det tyckte hon om. Det var skoj att hålla koll på trafikanterna på Timmermansgatan. Vi var till stallet så hon fick se hästarna men de var så stora och hon blev rädd och kissade i Linneas famn. Vi var och tittade på studenterna när de tågade in på statt och Freja träffade på massor av andra hundar. Jag trivdes med att ha henne här och jag hoppas att det inte dröjer alltför länge tills nästa gång.

Vi hade teaterträning tidigare idag, vilket resulterade i att jag hann se en romantisk komedi på TV ikväll. Först sitter man där och ler  och tycker att  "Åhhh...vad gulligt!", sen när de får varann på slutet så tycker man "Åhhh...vad gulligt!" igen. Sen blir jag arg och tycker att romantiken kan ta sig där bak! Varför är det aldrig så där in real life? Jag vill också ha lite romatik! Begär jag för mycket? .....Egentligen vet jag nog inte vad för sorts romantisk händelse jag skulle vilja ha, för som på TV blir det ju aldrig!........ Vad är romantiskt för mig?  Det vet jag nog inte riktigt, men det har nog inte så mycket med blommor att göra.
Eller egentligen vet jag nog precis vad jag menar men chansen att det händer igen är nog i det närmaste obefintlig.

Imorgon börjar en ny vecka med sju nya dagar! (Och chanser att göra nya misstag, hehe)

See you!

Om

Min profilbild

Åsa

Årsmodell -63, 3 barns mor, teaterapa som helst bara vill sjunga och dansa.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela